Menukort 2020

Chayas Tekort

Igennem mere end 20 år er vi hvert år rejst til Skotland for at gå på auktioner med det formål at finde smukke, forsølvede tesæt og porcelæn fra 1880-1950. I Dronning Louises Tehus serveres der af både porcelæn og sølvtøj. Hvis gæsterne skulle forelske sig i diverse service, sælges det også. Vi afholder årligt en sølvudstilling på et Slot i Nordsjælland, hvor vi sælger forsølvede genstande til tebordet.

En kande á 1 liter kr. 85,-
Maks. 2 pers. pr. kande

Sort te:

Yunnan – økologisk – Kinesisk te fra Yunnan-distriktet. Teen har et lavt garvesyreindhold og er mild og aromatisk.

Darjeeling Ambootia – økologisk – En skøn second flush (anden høst) Darjeeling fra plantagen Ambootia. Teen er velafbalanceret med god fylde.

Chaya Breakfast – økologisk – En klassisk blanding af teer fra Indien og Sri Lanka, som giver en kraftig og velsmagende te. Teen er velegnet med mælk.

Dronning Louises Te – Keemun-te med rosenblade og tilsat naturlig bergamotolie (Earl Grey). Med dens lethed og delikate duft af roser, er dette husets te.

Afternoon – Kinesisk te tilsat orange, kvæde og ananas. Teens friske og sødlige smag har gjort den til vores mest populære sorte aroma te.

Hyldeblomst – økologisk – Behagelig te med en sød og krydret duft af hyldeblomst. Grundteen er en mild kinesisk te, der er tilsat hyldeblomst, hyldebær og blå katostblomst.

 

Grøn te:

Sencha Matcha – økologisk – Denne Sencha er tilsat et strejf af grøn Matcha-te. Teen bliver smuk lysegrøn i koppen og har en ren, mild og grøn smag.

Japansk Hojicha – økologisk – En japansk grøn te ristet over trækul. Med sine nøddetoner og lette sødme er det er perfekt hverdags-te og meget velegnet til mad.

Jade Oolong – økologisk – Denne te er en let oxideret te, hvilket gør det til en Oolong te, fra Taiwan. Smagen er lys og med en let nøddeagtig smag.

Citrus Yunwu – økologisk – En kinesisk grøn te tilsat æble, citron og bergamot. En frisk, let og lys kop te.

China Jasmin – økologisk – En mild grøn te med duft og smag af jasminblomster. Teen egner sig godt til mad.

 

Hvid te:

White Exotic – økologisk – Hvid kinesisk te med eksotiske frugter som mango, jordbær og ananas. Herlig mild og sød smag til en sommerdag.

 

Herbal Te: (Uden garvesyre og tein)

Herbal Ginger Lemon – økologisk – Med denne te du dit daglige skud ingefær sammen med både citrongræs og citronskal samt et touch af lakridsrod.

Herbal Chamomile Blend – økologisk – En rigtig sommerblanding med sin friske duft af blomster og abrikos. En dejlig mild og let sødlig kop te.

 

Menukort

Pga. begrænsede køkkenfaciliteter skal vores Morning- og Afternoon Tea forudbestilles. Hvis I alligevel ønsker en af menuerne ved ankomst, så spørg endelig personalet, om det er muligt.

Glutenfri og vegetariske alternativer findes.  

 

Chaya Tea menuer

Chayas Morning Tea (Serveres kun mellem kl. 11-13)
Et glas italiensk Spumante, Sparkling Tea (uden alkohol) eller hjemmebrygget iste. Til maden serveres te ad libitum – vælg selv frit fra vores tekort. Maden består af en chiagrød med sæsonens frugt, morgen-hapsere med røget laks, rødbedehummus, ost og avokado. Den søde tand tilfredsstilles med én scone, frugt og én petit four.

245 pr. person.

Chayas Afternoon Tea
Et glas italiensk Spumante, Sparkling Tea (uden alkohol) eller hjemmebrygget iste. Til maden serveres te ad libitum – vælg selv frit fra vores tekort. Maden består af fire engelske fingersandwich (agurk, laks, ost, æg), to klassiske scones serveret med Chayas syltetøj og smør, eller lemon curd samt tre petit four.

245 pr. person.

  

Til enhver sult

Den Engelske

Én kande Chaya te med to dejlige scones, serveret med Chayas syltetøj og smør eller lemon curd. kr. 130

Den Søde

Èn kande Chaya te med et stykke af dagens kage (spørg personale) eller tre petit four. Kr. 140

Den Sultne

En kande Chaya te med et stykke smørrebrød eller fire engelsk fingersandwichvælg mellem:
Rugbrød med røget laks, peberrodscreme og dild.
Rugbrød med krebsehalesalat, stenbiderrogn og citronpeber.
Rugbrød med avokado, grønt og et strejf af citrus.
Klassiske engelske fingersandwich med agurk, laks, ost og æggesalat. Kr. 150

 

Chayas kolde drikke

Chayas iste – Brygget på vores økologiske China Jasmin, med smag fra hyldeblomstsaft og et strejf af citrongræs og ingefær. Friskt, lækkert og koldt. Kr. 60,-

Æble, ingefær og matcha iste – Brygget på økologisk japansk grøn matcha-te tilsat æblemost og ingefær. Kr. 70

Matcha iste – Brygget på økologisk japansk grøn matcha-te tilsat intet andet end isterninger, mynte og citron.  Kr. 70

Saft – Saftevand med smag af ingefær og citrongræs eller hyldeblomstsaft.  Kr. 40

Spumante – Italiensk Spumante, perlende og frisk. Kr. 65 (glas), 300 (flaske)

Sparkling Tea – Mousserende økologisk te uden alkohol med mild aroma fra bl.a. jasminblomst og citron.

Kr. 70 (glas), 350 (flaske)